Actueel

Ernst Kuipers in bestuur LNAZ

19 oktober 2015
Ernst Kuipers in bestuur LNAZ
Ernst Kuipers in bestuur LNAZ
Ernst Kuipers is met ingang van 1 oktober 2015 toegetreden tot het dagelijks bestuur van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Hij volgt Jos Aartsen op.


Prof. dr. E.J. (Ernst) Kuipers is voorzitter van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC. Kuipers studeerde geneeskunde in Groningen en werd tussen 1986 tot 1994 opgeleid tot internist en MDL-arts. Van 2000 tot 2012 was hij hoofd van de afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten van het Erasmus MC en daarnaast van 2006-2012 afdelingshoofd Inwendige Geneeskunde. Hij heeft binnen zijn vakgebied jarenlang gepleit voor een landelijk bevolkingsonderzoek naar darmkanker. Na een testperiode in de regio Rijnmond wordt nu in fasen het bevolkingsonderzoek naar darmkanker landelijk ingevoerd. Op 1 december 2012 is Ernst Kuipers als lid toegetreden tot de Raad van Bestuur. Sinds 15 maart 2013 is hij voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij is tevens voorzitter van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen Zuid West Nederland.


Jos Aartsen trad in oktober 2011 toe tot het dagelijks bestuur van het LNAZ. Zijn portefeuille was traumazorg en in het bijzonder de Landelijk Traumaregistratie.


Het dagelijks bestuur wordt bijgestaan door drs. Arold Reusken, hoofd Bureau LNAZ.Terug naar nieuwsoverzicht

colofon     |     disclaimer