Actueel

Vacature Beleidsadviseur acute zorg en traumazorg (28-36 uur)

27 november 2023
Ben je een aanpakker en samenwerkingsgericht en wil je bijdragen aan de toegankelijkheid en kwaliteit van de acute zorgketen door de samenwerking tussen zorgaanbieders in de acute zorgketen te bevorderen dan hebben we een uitdagende functie voor jou. In deze functie houd je je bezig met beleid en projecten in de acute zorg, waaronder de traumazorg. Je ondersteunt beleidsadviseurs/projectleiders en samenwerkingsverbanden en bereidt acties en adviezen voor. Een mooie functie voor een persoon met ambitie, en bij voorkeur al enige werkervaring, die zich verder wil ontwikkelen en verdiepen in de zorg in Nederland.

Waar ga je werken?
Het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) is de vereniging van tien ziekenhuizen die belast zijn met de uitvoering van de bij hen belegde taken gericht op goede samenwerking in de acute zorgketen in de regio. Zij hebben deze taken beleg bij de netwerkbureaus acute zorg. In elke acute zorgregio heeft één ziekenhuis (het traumacentrum) de opdracht samen met zorgverleners in hun regio (waaronder huisartsenposten, ambulancediensten en de regionale ziekenhuizen, instellingen voor verpleging, verzorging en thuiszorg) te werken aan een optimale acute zorgketen. Deze traumacentra voeren specifieke taken uit en zijn in de regio verantwoordelijk voor het organiseren van:
 • Goede traumazorg, een traumazorgnetwerk en de traumaregistratie;
 • Het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ);
 • Crisisbeheersing door Opleiden, Trainen en Oefenen (OTO)
 • Het op basis van data inzicht bieden in beschikbaarheid van en de druk op de acute zorgketen
 • En het bij crisis of in bijzondere omstandigheden op basis van data voorzien in coördinatie en landelijke spreiding van de druk op de acute zorg.

Je gaat werken bij het verenigingsbureau LNAZ. Het bureau LNAZ ondersteunt de tien netwerk-bureaus acute zorg bij de uitvoering van hun taken, coördineert landelijke projecten en behartigt hun gezamenlijke belangen. Het bureau LNAZ onderhoudt contacten met landelijke partijen zoals VWS, vertegenwoordigers van zorgaanbieders en zorgverleners, zorgverzekeraars en patiënten vertegenwoordiging. De taken van het LNAZ zijn de afgelopen periode uitgebreid. Daarom zoeken we voor het team versterking met een beleidsadviseur acute zorg en traumazorg. 

Wat ga je doen?
Als beleidsadviseur acute zorg en traumazorg draag je samen met de leden bij aan het opstellen en uitdragen van landelijk beleid op het gebied van acute zorg waaronder de traumazorg. Onderdeel hiervan zijn de volgende taken:
 • Je ondersteunt en adviseert de leden bij de uitvoering van hun taken;
 • Je faciliteert de samenwerking tussen de leden en de zorgnetwerken door het organiseren van bijeenkomsten, themagroepen en werkgroepen;
 • Je ondersteunt de leden bij het initiëren van projecten en de uitvoering hiervan;
 • Je bereidt (landelijke) overleggen en bijeenkomsten voor en zorgt voor verslaglegging;
 • Je participeert namens het LNAZ in landelijk overleggen en in landelijke projecten;
 • Je onderhoudt contacten, bouwt mee aan een sterk netwerk en levert zo een positieve bijdrage aan de netwerkfunctie van het LNAZ
Bij dit alles werk je intensief samen met je collega senior beleidsadviseurs van het bureau LNAZ.

Onze ideale kandidaat
We zoeken een enthousiaste collega die bij wil dragen aan optimale acute zorg. Werkervaring in de gezondheidszorg is een pré. Daarnaast herken je je in het volgende profiel:
 • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding zoals bijvoorbeeld in beleid en management of gezondheidswetenschappen.
 • Je hebt een paar jaar werkervaring in de zorg
 • Je hebt ervaring met het faciliteren van samenwerking en/of projectmatig werken;
 • Je werkt gestructureerd, bent sociaal vaardig en communicatief sterk (zowel mondeling als schriftelijk);
 • Je houdt van afwisseling in je takenpakket en bent flexibel om op de actualiteit in te spelen;
 • Je beschikt over een goede dosis positieve energie om partijen te verbinden.

Wat bieden wij jou?
Een leuk team, goede arbeidvoorwaarden, de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen en door te groeien. Het bureau is gevestigd in Zeist met de mogelijkheid tot hybride werken. De werkdagen en tijden zijn in overleg.  De cao-ziekenhuizen is van toepassing. Het dienstverband wordt aangegaan voor een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, CAO-ziekenhuizen met een salarisindicatie van FWG 55 (maximaal €4.842) of FWG 60 (maximaal €5.473) bij een fulltime dienstverband (=36 uur). Vakantietoeslag is 8,33% en eindejaarsuitkering is 8,33%.

Zin om met ons te bouwen?
Als je geïnteresseerd bent in deze functie, zien wij je sollicitatie graag tegemoet. Een CV en korte motivatiebrief is voldoende. Deze kun je tot en met 31 december sturen naar secretariaat@lnaz.nl Voor meer informatie over de functie kun je via ons secretariaat contact opnemen met Djieuwke Verseput. We zijn bereikbaar op nummer 088-6615142Terug naar nieuwsoverzicht

colofon     |     disclaimer