Actueel

Vacature Informatiemanager

24 april 2024


Landelijk Netwerk Acute Zorg heeft een vacature voor eenInformatiemanager (28/36 uur)


Jouw uitdaging

Draag jij zorg voor het organiseren van de informatiestromen in de acute zorg?

Als informatiemanager binnen de LNAZ vertaal je de vragen naar data vanuit de regio's en van zorgpartijen in overzichtelijke informatie die hen helpt om de ontwikkelingen in de acute zorg te monitoren en de zorg(processen) te verbeteren. Met jouw inzicht waar data te vinden zijn verbind je partijen, adviseer je hen en organiseer je de processen om te komen tot inzichtelijke informatie.


Waar ga je werken

Het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) is de vereniging van tien ziekenhuizen die belast zijn met de uitvoering van de bij hen belegde taken gericht op goede samenwerking in de acute zorgketen in de regio. Zij hebben deze taken beleg bij de netwerkbureaus acute zorg. In elke acute zorgregio heeft één ziekenhuis (het traumacentrum) de opdracht samen met zorgverleners in hun regio (waaronder huisartsenposten, ambulancediensten en de regionale ziekenhuizen, instellingen voor verpleging, verzorging en thuiszorg) te werken aan een optimale acute zorgketen. Deze traumacentra voeren specifieke taken uit en zijn in de regio verantwoordelijk voor het organiseren van:

  • Goede traumazorg, een traumazorgnetwerk en de traumaregistratie;
  • Het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ);
  • Crisisbeheersing door Opleiden, Trainen en Oefenen (OTO)
  • Het op basis van data inzicht bieden in beschikbaarheid van en de druk op de acute zorgketen
  • Het bij crisis of in bijzondere omstandigheden op basis van data voorzien in coördinatie en landelijke spreiding van de druk op de acute zorg.

Je gaat werken bij het verenigingsbureau LNAZ. Het bureau LNAZ ondersteunt de tien netwerk-bureaus acute zorg bij de uitvoering van hun taken, coördineert landelijke projecten en behartigt hun gezamenlijke belangen. Het bureau LNAZ onderhoudt contacten met landelijke partijen zoals VWS, vertegenwoordigers van zorgaanbieders en zorgverleners, zorgverzekeraars en patiënten vertegenwoordiging. De taken van het LNAZ zijn de afgelopen periode uitgebreid. Daarom zoeken we voor het team uitbreiding met een adviseur communicatie.


De informatiemanager

  • Organiseert, implementeert en verbetert de informatievoorziening;
  • Vertaalt de wensen vanuit de brede acute zorg, veranderingen in de wet- en regelgeving, implementatie van nieuwe systemen/uitbreiding naar praktische informatieoplossingen;
  • Richt het data- en informatielandschap in van de LNAZ en is verantwoordelijk voor het afstemmen ervan;
  • Bewaakt de kwaliteitsaspecten zoals de architectuur, informatiebeveiliging, privacy van de dataorganisatie.

Wat houdt je werk in

Je zet data om in informatie- of het nu gaat om data op instellingsniveau, regio- niveau of landelijk niveau of om ontwikkelingen van de ziektebeelden. Daarbij werk je gestructureerd en procesmatig. Je geeft informatiestromen vorm en zorgt ervoor dat deze geborgd zijn. In samenwerking met collega's van het bureau LNAZ, de leden van het LNAZ en externe partijen.


Je bent het luisterend oor binnen de organisatie. Je organiseert meetings en neemt deel, praat met dataspecialisten van de ROAZ en het team beleid. Je vraagt naar de wensen en problemen, en onderscheid deze in hoofd- en bijzaken. Op basis van de informatie kom je tot een ontwerp voor de informatiearchitectuur en legt deze ter goedkeuring voor voor implementatie.


Het project implementeren
In de implementatiefase ben je als projectleider betrokken, je bent het centrale aanspreekpunt dat ervoor zorgt dat het systeem aan alle vereisten voldoet en de testfase soepel verloopt.
Als het project of systeem live eenmaal live is, is het bijhouden van het systeem jouw taak. Denk aan kleine aanpassingen waarvoor geen programmeervaardigheden vereist zijn.


Jouw profiel

Je bent onze ideale kandidaat als je jezelf herkent in de volgende omschrijving:
Interesse in de zorg, logisch denken, adviseren, analytisch, netwerken, informatieanalyse, draagvlak creëren. Je hebt verstand van data, sterke sociale vaardigheden, een groot analytisch vermogen, creatief en realistisch probleemoplossend vermogen.


Je hebt een hbo-opleiding richting ICT, Business & IT Management, Technische Bedrijfskunde, International Business and Management Studies, een master informatiekunde- Bedrijfsinformatica of Bedrijfskunde (HBO).


Wat bieden wij jou

Een leuk team, je maakt onderdeel uit van een team van 6 mensen en rapporteert aan het hoofd Informatie & Coördinatie. Goede arbeidvoorwaarden, de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen. De werkdagen en -tijden zijn in overleg.


De cao-ziekenhuizen is van toepassing. Het dienstverband wordt aangegaan voor een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, CAO-ziekenhuizen met een salarisindicatie van FWG 55 of FWG 60. Vakantietoeslag is 8,33% en eindejaarsuitkering is 8,33%.


Informatie en sollicitatie

Als je geïnteresseerd bent in deze functie, zien wij je sollicitatie graag tegemoet. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Tjitske Tabak, hoofd Informatie & Coördinatie: t.tabak@lnaz.nl

Hier kun je ook je brief en CV naar toe sturen voor 1 juni 2024.

Bij indiensttreding doen wij een aanvraag voor een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij de gemeente waar je ingeschreven staat. Een VOG geeft aan dat jouw gedrag geen belemmering vormt voor deze functie.Terug naar nieuwsoverzicht

colofon     |     disclaimer