Actueel

30.000 medewerkers in de acute zorg gevaccineerd

9 januari 2021
Er zijn zaterdag einde dag in totaal 30.000 medewerkers uit de acute zorg gevaccineerd. De vaccinaties zijn begonnen op woensdag 6 januari 2021.
In de meeste ziekenhuizen zijn de vaccins nu op. Maandag komt er een laatste zending. Die is houdbaar tot en met vrijdag. De komende week zullen de laatste medewerkers hun eerste vaccin krijgen.
Er is geen verspilling opgetreden. Ziekenhuizen lieten de vaccins gereedmaken door apothekersassistenten of andere getrainde medewerkers. Zo werd gewaarborgd dat er 6 in plaats van 5 doses uit een flacon gehaald konden worden. Daarbij hebben ziekenhuizen flacons die over waren, niet gebruikt voor de zogenoemde tweede schil zorgmedewerkers, maar doorgestuurd naar ziekenhuizen waar een tekort bestond.
Gezien de schaarste aan vaccins wordt steeds zorgvuldig gekeken welke medewerkers uit de acute zorg wel en welke niet in aanmerking komen. Dat zijn op de eerste plaats de IC-verpleegkundigen en de vaste verpleegkundigen op de COVID-afdeling. Uitgangspunt is dat het met name die medewerkers betreft van wie uitval door ziekte leidt tot het sluiten van bedden.Terug naar nieuwsoverzicht

colofon     |     disclaimer