Actueel

En landelijk systeem voor real-time inzicht in beddencapaciteit

17 december 2020
Het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) heeft het Landelijk Platform Zorgcoördinatie (LPZ) verworven en daarmee de beschikking gekregen over één landelijk systeem voor real-time inzicht in beddencapaciteit in Nederlandse ziekenhuizen.

Het Landelijk Platform Zorgcoördinatie (LPZ) van het bedrijf 2TWNTY4 wordt ondergebracht in een stichting, waarvan de LNAZ-leden bestuurder zijn. Het beheer van het platform wordt vervuld door het bedrijf Furore. De stichting stelt het platform om niet beschikbaar aan Nederlandse ziekenhuizen om de beddencapaciteit en –bezetting inzichtelijk te maken. Dit helpt bij de spreiding van COVID-patiënten.


Op dit moment loopt er een pilot met het LPZ in de regio Zuidwest. Het platform zal naar verwachting begin 2021 worden uitgerold in Nederlandse ziekenhuizen.

Het LNAZ heeft in opdracht van het ministerie van VWS onderzocht aan welke eisen een landelijk platform voor real-time inzicht in beddencapaciteit moet voldoen. Het LPZ bleek daar het beste aan te beantwoorden.


Neem voor vragen contact op met woordvoerder Mariël Croon
op 06-50190401 of pers.lcps@erasmusmc.nl.Terug naar nieuwsoverzicht

colofon     |     disclaimer