Actueel

Landelijke acute zorgkaart (LAZK) online

5 februari 2018
Landelijke acute zorgkaart (LAZK) online
In het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) hebben zorgaanbieders de opdracht om acute zorg voldoende bereikbaar en beschikbaar te laten zijn. Samen worden zij gevraagd ervoor te zorgen dat een patiënt met een acute zorgvraag zo snel mogelijk op de juiste plaats de juiste zorg ontvangt.

Om de toegankelijkheid van acute zorg beter in beeld te krijgen, heeft het LNAZ de Landelijke Acute Zorgkaart (LAZK) ontwikkeld. De LAZK is in afstemming met de elf ROAZ regio’s en in samenwerking met het RIVM tot stand gekomen en door Devise Analytics ontwikkeld.

 

Regio’s en zorgaanbieders in beeld

De LAZK is een digitale landkaart die de bereikbaarheid en beschikbaarheid van zorgaanbieders inzichtelijk maakt. Belangrijke aanbieders van acute zorg zijn opgenomen: ambulanceposten, instellingen voor geestelijke gezondheidszorg, huisartsenposten, mobiel medisch teams en ziekenhuizen met en zonder afdeling Spoedeisende Hulp (SEH). Voor het opstellen van de kaart is gebruik gemaakt van publieke gegevens.

 

Bereikbaarheid zorgaanbieders

De bereikbaarheid van zorgaanbieders - ambulancepost, mobiel medisch team en ziekenhuis met SEH - wordt uitgedrukt in dekkingsgebieden. De kaart toont vanuit welk gebied een instelling binnen een bepaalde tijd kan worden bereikt of waar een zorgaanbieder binnen een bepaalde tijd kan komen.

 

De LAZK is toegankelijk via www.lazk.nlTerug naar nieuwsoverzicht

colofon     |     disclaimer