Actueel

LNAZ schaalt landelijk aantal IC-bedden verder af: per maandag 7 juni naar 1.150

4 juni 2021

Het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) heeft besloten dat de IC-capaciteit verder kan worden afgeschaald. Per maandag 7 juni kan de landelijke capaciteit worden teruggebracht naar minimaal 1.150 IC-bedden
.

Het aantal COVID-patiënten in de ziekenhuizen is afgelopen tijd fors gedaald en deze daling zet door. Op 2 juni lagen er 420 COVID-patiënten op de IC en 769 in de kliniek (verpleegafdelingen). Tussen de ziekenhuizen en regio’s zijn minder overplaatsingen van COVID-patiënten.
Gelet op deze ontwikkelingen hebben de ROAZ-voorzitters gisteren afgesproken dat vanaf maandag 7 juni de IC-capaciteit in de regio’s kan worden teruggebracht tot minimaal 1.150 IC-bedden met een bijhorend aantal kliniekbedden. Regio’s kunnen er zelf voor kiezen om voor de IC een hoger aantal te hanteren.

Het LNAZ vraagt de regio’s hun bijdrage te blijven leveren in de opvang en landelijke en regionale spreiding van COVID-patiënten. Dit om een gelijke mate van toegankelijkheid van zorg in alle regio’s te waarborgen en te zorgen voor een gelijke uitgangspositie voor de inhaalzorg.

Woensdag 9 juni komen de voorzitters van de ROAZ weer bijeen om op basis van het actuele beeld de afspraken te heroverwegen.Terug naar nieuwsoverzicht

colofon     |     disclaimer