Actueel

Publicatie LTR-rapport 2015-2019

22 januari 2021
Publicatie van het LTR-rapport 2015-2019
Met veel genoegen publiceert het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) het LTR-rapport 2015-2019. Ondanks de extra drukte rondom COVID-19 zijn wij er trots op dat het toch gelukt is om wederom een mooi rapport op te leveren. Omdat het laatste LTR-symposium niet door kon gaan, willen we u graag de gelegenheid geven om kennis te nemen van het rapport.

Het nieuwe rapport toont gegevens over ruim 77.000 acuut opgenomen patiënten met letsel(s) in de Nederlandse ziekenhuizen. De tijdsspanne van dit rapport betreft naast 2019 ook de vier jaren daarvoor (2015-2019). Alle elf traumacentra hebben elk voor hun eigen regio data aangeleverd. Data over onder meer de oorzaak van het ongeval, opvang door een traumateam, spoedinterventies en 30 dagen mortaliteit, maar ook over het volume, de spreiding en uitkomst van (ernstig) gewonde klinische ongevalpatiënten. Tezamen geeft dit een duidelijk beeld van de huidige stand van de traumazorg in Nederland én biedt het handvatten om de zorg voor deze categorie patiënten verder te verbeteren.


Een papieren exemplaar van het rapport is per post naar de leden van het netwerk en de ketenpartners gestuurd. Voor het digitale rapport kunt u op onderstaande link klikken of naar Downloads onderaan deze pagina gaan, waar u ook eerdere edities van het LTR-rapport kunt vinden.


Download hier het LTR-rapport 2015 - 2019Terug naar nieuwsoverzicht

colofon     |     disclaimer