Actueel

Traumazorg in beeld 2017 - 2021

7 november 2022
Met groot genoegen publiceert het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) het Landelijke Traumaregistratie-rapport 2017 - 2021.

Alle elf traumacentra hebben binnen hun eigen regio de coördinatie van de data aanlevering georganiseerd vanuit alle betrokken organisaties (ziekenhuizen, regionale ambulancevoorziening (RAV) en medisch mobiele teams (MMT’s). Data over onder meer de oorzaak van het ongeval, opvang door een traumateam, spoedinterventies en 30 dagen mortaliteit, maar ook over het volume, de spreiding en uitkomst van (ernstig) gewonde klinische patiënten met letsel.

Dit jaarrapport geeft een duidelijk beeld van de huidige stand van de traumazorg in Nederland én het biedt handvatten om de zorg voor deze patiëntencategorie verder te verbeteren.

Daarnaast laat dit rapport zien dat er nog niet voldaan wordt aan de kwaliteitsnormen. Naar aanleiding van het ‘Integraal Zorgakkoord’ zal het Zorginstituut Nederland in samenwerking met betrokken partijen, waaronder het LNAZ, in 2023 een advies uitbrengen over de bevordering van de implementatie van deze normen. Het LNAZ zal zich onverminderd blijven inzetten om ervoor te zorgen dat de ernstig gewonde patiënt in het hiervoor ingerichte traumacentrum wordt behandeld.

Het digitale rapport kunt u vinden door op onderstaande link te klikken of naar Downloads onderaan deze pagina te gaan, waar u ook eerdere edities van het LTR-rapport kunt vinden.

Download hier het LTR-rapport 2017 - 2021.
Terug naar nieuwsoverzicht

colofon     |     disclaimer