Actueel

Vacature adviseur communicatie

24 april 2024


Landelijk Netwerk Acute Zorg heeft een vacature voor een


Adviseur Communicatie (24/32 uur)


Jouw uitdaging

Wil jij graag bijdragen aan het verbeteren van de acute zorgketen in Nederland? Vind je het leuk om met veel partijen samen te werken in een dynamische omgeving? Kun je goed luisteren en wil je vandaaruit bijdragen aan het uitdragen van een heldere boodschap? Wij zijn op zoek naar een allround communicatieadviseur voor 24 tot 32 uur per week. 


Waar ga je werken

Het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) is de vereniging van tien ziekenhuizen die belast zijn met de uitvoering van de bij hen belegde taken gericht op goede samenwerking in de acute zorgketen in de regio. Zij hebben deze taken beleg bij de netwerkbureaus acute zorg. In elke acute zorgregio heeft één ziekenhuis (het traumacentrum) de opdracht samen met zorgverleners in hun regio (waaronder huisartsenposten, ambulancediensten en de regionale ziekenhuizen, instellingen voor verpleging, verzorging en thuiszorg) te werken aan een optimale acute zorgketen. Deze traumacentra voeren specifieke taken uit en zijn in de regio verantwoordelijk voor het organiseren van:

 • Goede traumazorg, een traumazorgnetwerk en de traumaregistratie;
 • Het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ);
 • Crisisbeheersing door Opleiden, Trainen en Oefenen (OTO)
 • Het op basis van data inzicht bieden in beschikbaarheid van en de druk op de acute zorgketen
 • Het bij crisis of in bijzondere omstandigheden op basis van data voorzien in coördinatie en landelijke spreiding van de druk op de acute zorg.

Je gaat werken bij het verenigingsbureau LNAZ. Het bureau LNAZ ondersteunt de tien netwerk-bureaus acute zorg bij de uitvoering van hun taken, coördineert landelijke projecten en behartigt hun gezamenlijke belangen. Het bureau LNAZ onderhoudt contacten met landelijke partijen zoals VWS, vertegenwoordigers van zorgaanbieders en zorgverleners, zorgverzekeraars en patiënten vertegenwoordiging. De taken van het LNAZ zijn de afgelopen periode uitgebreid. Daarom zoeken we voor het team uitbreiding met een adviseur communicatie.


De adviseur communicatie

 • draagt zorg voor de uitvoering van communicatieactiviteiten, het ontwikkelen van een nieuwe website en het actueel houden van de website, sociale mediakanalen en het schrijven van berichten en nieuwsbrieven.
 • adviseert en ondersteunt collega’s binnen het bureau LNAZ en de tien leden bij de uitvoering van hun taken.
 • zoekt de samenwerking op met communicatieadviseurs binnen de vereniging en landelijke partijen en onderhoudt deze contacten.
 • verbindt en versterkt door afstemming tussen de leden de gezamenlijk boodschap en levert een positieve bijdrage aan de beeldvorming van het LNAZ.
 • ondersteunt woordvoering/persvoorlichting.
 • Legt verantwoording af aan de directeur van het bureau LNAZ.

Jouw werkomgeving

Het bureau LNAZ is gehuisvest in Zeist en er zijn zo’n 15 medewerkers werkzaam. Er is regelmatig overleg met de tien regio’s en met externe partijen.


Jouw profiel

 • Afgeronde opleiding op HBO of universitair niveau.
 • Enige jaren werkervaring en kennis of affiniteit met het werken voor de zorg.
 • Je kan goed luisteren en bent in staat om de ambitie van de vereniging mee te helpen vertalen in weloverwogen mediastrategie en deze uit te dragen.
 • Je bent in staat om beleidsstukken om te zetten naar leesbare nieuwsberichten.
 • Je gaat planmatig te werk, bent flexibel, ondernemend en enthousiast.

Wat bieden wij jou

Een leuk team, goede arbeidvoorwaarden, de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen. De werkdagen en -tijden zijn in overleg.  De cao-ziekenhuizen is van toepassing. Het dienstverband wordt aangegaan voor een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, CAO-ziekenhuizen met een salarisindicatie van FWG 55 (maximaal € 5.084) bij een fulltime dienstverband (=36 uur). Vakantietoeslag is 8,33% en eindejaarsuitkering is 8,33%.


Informatie en sollicitatie

Als je geïnteresseerd bent in deze functie, zien wij je sollicitatie graag tegemoet. Een CV en korte motivatiebrief is voldoende. Deze kun je tot 1 juni sturen naar secretariaat@lnaz.nl. Voor meer informatie over de functie kun je via ons secretariaat contact opnemen. We zijn bereikbaar op nummer 088-6615142.


Bij indiensttreding doen wij een aanvraag voor een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij de gemeente waar je ingeschreven staat. Een VOG geeft aan dat jouw gedrag geen belemmering vormt voor deze functie.Terug naar nieuwsoverzicht

colofon     |     disclaimer