Actueel

Vijfde rapport landelijke traumaregistratie uitgereikt aan VWS

14 november 2016
Vijfde rapport landelijke traumaregistratie uitgereikt aan VWS
Op 2 november 2016 werd in de Janskerk in Utrecht met een internationale blik gekeken naar traumasystemen. Het Landelijk Netwerk Acute Zorg organiseerde met extra ondersteuning vanuit het Traumazorg Netwerk Midden-Nederland dit symposium met als thema: het delen van inzichten voor het verder ontwikkelen van traumazorgsystemen.

Evaluatie van (onderdelen van) van traumasystemen is essentieel voor verdere verbetering van de traumazorg in termen van kwaliteit en doelmatigheid. Een traumaregistratie is hiervoor een vereiste.

Op het symposium werd geïllustreerd dat het probleem van letsels groot is en de gevolgen ernstig. Sprekers uit Engeland, Duitsland en Amerika presenteerden op basis van hun registratie de ontwikkelingen van traumasystemen.

Specifiek voor Nederland werden resultaten uit de landelijke traumaregistratie tot en met 2015 toegelicht, inclusief de spreiding van de opvang van de klinische ongevalpatiënten en nieuwe LTR uitkomstevaluaties met Nederland als benchmark.

Van den Dungen, directeur Curatieve zorg van VWS ontving het LTR jaarrapport 2011-2015. De centrale boodschap aan de ruim 150 deelnemers was om te werken aan het opvangen van ernstig gewonden in de aangewezen traumacentra. De patiënt op het juiste moment op de juiste plaats.


Klik hier voor het rapport Landelijke traumaregistratie 2011 - 2015Terug naar nieuwsoverzicht

colofon     |     disclaimer